De winkel is open!

Story Supplies image 10 storefront as seen in videos

Twee jaar geleden overwoog ik meer te gaan doen met mijn kennis over en ervaring in storytelling. Het leek me leuk om video’s over dit onderwerp te maken. YouTube is natuurlijk de aangewezen plek om zulke video’s aan te bieden, dus ik begon te denken over een geschikte vorm en naam voor mijn kanaal. Ik zou mezelf opvoeren als winkelier, die benodigdheden bij storytelling verkocht, alsof ik een naaigarniturenzaak had maar dan voor verhalenvertellers in plaats van kleermakers. Nu nog een bijpassende naam. ‘Stories & Co.’ misschien. Nope, bestond al. ‘The Story Store’ dan, dat lijkt me wel grappig. O, ook bezet? Hm… Uiteindelijk was het mijn geweldige vrouw, Rebecca, die de naam ‘Story Supplies’ verzon. Ja, dat moest het worden!

Meteen maakte ik een aantal socialmedia-accounts aan, om die klinkende naam veilig te stellen. Graag zou ik zeggen dat ik vol enthousiasme aan de slag ging, maar dat klopt niet echt met wat er direct daarna gebeurde. Pas op 30 december 2016 plaatste ik de eerste video, waarin ik aankondigde dat de fictieve winkel snel zou openen. Weer een stuk later, op 5 augustus 2017, volgde de tweede video. Daarmee begon een reeks van 14 video’s, waarin ik enkele essentiële ingrediënten van storytelling behandelde en waarin ik een poging deed om een verhaal te schrijven tijdens NaNoWriMo. Het moge duidelijk zijn: met een fulltime baan in het hoger onderwijs lukte het me niet om Story Supplies echt van de grond te krijgen.

Vandaag, op 23 maart 2018, gaat Story Supplies dus eigenlijk voor de derde keer van start, na het bedenken van het concept en het opzetten van het YouTubekanaal. Al het goede komt in drieën, dus nu gaat het gebeuren! Dit keer kan ik me volledig op mijn eigen werk richten. En dit keer gaat het niet alleen om video’s. Onder de naam Story Supplies trek ik het land in om workshops en lezingen te geven en om organisaties bij te staan in het ontwikkelen en uitdragen van hun eigen verhaal.

Ben je benieuwd hoe mijn verhaal verdergaat? Blijf deze site volgen! Wil je me inhuren? Laat het me weten via storysupplies@gmail.com.

De welkomstvideo van het kanaal uit 2017 (dus voordat Story Supplies zijn huidige vorm aannam). 

Gepubliceerd door Philip Corsius

How do you make your audience laugh, or cry, or understand? I can help.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: