Spreken in het Vondelpark

Joost van den Vondel zei het al: een verhaal “kietelt ziel en lijf / En prikkelt ze tot vreugd of slaat ons zoete wonden”. Daar mocht ik vorige week woensdag over ‘doceren’ bij VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

Mijn theoretische tips waren onderdeel van het gevarieerde programma dat het tiende Vondel College was. Gastvrouw van deze avond over storytelling was Romée Steenmeijer (die, zo bleek, dezelfde studie heeft gedaan als ik). Zij verzorgde vlot de overgang van de ene naar de andere spreker. Chanel Trapman van MUMSTER hield een vurig betoog over hoe ze vurig betoogt dat duurzame mode de toekomst heeft. Laurens Eckhart deed uit de doeken hoe SocialReblz storytelling toepast. En de beide helften van de avond werden op bijzondere wijze afgesloten door het vertellende-en-zingende duo Martine Bakker en Bobbie Wall: Alleen als we samen mogen. De dames grapten over in Carré spelen als toekomstdroom. Ik zie het ze zó doen.

Voor een uitverkochte zaal van 120 personen staan is best een kick. Onderdeel uitmaken van zo’n diverse line-up is inspirerend. En wat is de volgende stap? Carré? Voor mij niet maar ik hoop veel meer avonden mee te maken zoals dit Vondel College Storytelling. Dankjewel organisatie (in het bijzonder Marit Leendertse en Marco Dreijer!), podiumgenoten en publiek. Jullie waren geweldig!

Vondel College Storytelling foto 10Foto: VondelCS / AVROTROS.

Gepubliceerd door Philip Corsius

How do you make your audience laugh, or cry, or understand? I can help.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: