Over onze grenzen gaan

‘Uit je comfortzone stappen’, ken je die uitdrukking? Als creatieve maker doe je dat voortdurend. Je bent altijd op zoek naar het volgende project, bezig met het volgende idee. Het is vaak het interessantst als je daarin verder gaat dan je gewend bent. Anders herhaal je jezelf alleen maar en dat levert doorgaans niet de boeiendste resultaten op. In het maken van de nieuwe korte film van Mark Stevens, waarvoor ik meeschreef aan het script, gaan we ook over onze grenzen.

Dat begon bij dat meeschrijven. Tot het project met Mark was ik de enige scenarist in filmprojecten. Ik kon mijn goddelijke gang gaan, zogezegd. Bij deze korte film ging het anders. Mark had zelf een behoorlijk uitgewerkt idee. Gaandeweg het schrijven hadden we veelvuldig contact. Zullen we dit toevoegen? Is deze aanpak niet verrassender? Het kostte de nodige versies, maar het resultaat is er ook naar. Het script bevat wat van Mark, wat van mij en het geheel is groter dan de som der delen. Tot zover: missie geslaagd!

Maar met alleen een script is een film niet klaar. Als je eenmaal een crew en cast verzameld hebt, beginnen de opnames. Voor deze korte film vonden die vorige week plaats. De cast bestond uit Jonathan Lambrechts, Valeryia Kazheunikava, Sieber Marly en Ron Dumoulin. Hoofdrolspeler Jonathan wist dat hij een scène zou spelen die veel van hem zou vragen: “Als acteur was het een uitdagende rol om op te nemen, maar hierin werd ik goed bijgestaan door de regisseur.” Wat er precies nodig was voor de rol, geven we nog niet prijs. Dat het bepaald geen alledaagse klus was, beaamt Jonathan: “Het was een intense, maar vlotte samenwerking met cast en crew. Hoewel dit niet zo werd uitgesproken, kon je voelen dat we met een mooi project bezig waren.”

Korte film setfoto 02

Tijdens de draaidagen gingen cast en crew tevens over een ander soort grens: de locaties bevonden zich in Nederland (Heerlen) en België (Gemmenich). Dat weerspiegelde de samenstelling van het team, dat uit Belgen en Nederlanders bestaat. De crew werd gevormd door Coen Leuven, Lars Henderiks, Kim Hotterbeekx, Barbro Gulikers, Charles Rommens en Sofie Blarinckx. Een internationale samenwerking dus!

Benieuwd naar de korte film? De volgende stap is de montage. Ook in die fase zullen we je meenemen achter de schermen. Wordt vervolgd!

Gepubliceerd door Philip Corsius

How do you make your audience laugh, or cry, or understand? I can help.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: